Det blödande hjärtat

Av Andrew Taylor

Originaltitel: Bleeding Heart Square
Antal sidor: 445
Läst på Språk: Svenska
Format: Pocket
Serie:

”Om Philippa Penhow inte hade gått till Bleeding Heart Square den januaridagen skulle du, och kanske alla andra också, ha levt lyckliga i alla sina dagar

Året är 1934 då lady Lydia Langstone flyttar till det nedgångna Bleeding Heart Square i London på flykt undan sin våldsamma man. Hon har ingen annanstans att vända sig än till sin far som hon knappt känner, kapten Ingleby-Lewis – som bor på ett sjaskigt lägenhetshotell på nummer sju. Nu ska hon bygga sin egen tillvaro som oberoende arbetande kvinna.

Men vad Lydia inte vet är att Bleeding Heart Square är fullt av mörka gåtor. Vad hände med miss Penhow, den ensamstående medelålders kvinnan som äger huset och som försvann för fyra år sedan? Varför står en mystisk civilklädd polis och bevakar området? Vad är det som gör journalisten Rory Wentwood så angelägen om att få kontakt med Miss Penhow? Och varför får Joseph Serridge, den som sist såg miss Penhow i livet, paket med ruttnande hjärtan skickade till sig?

Enligt legendendansade djälvulen en gång på Bleeding Heart Square – och nu verkar återigen mörka krafter ha tagit över huset”


För mig var denna bok inge nagelbitare som så många berättat för mig att den tydligen skulle vara. Men den var spännande och intressant som fick mig att aldrig förlora intresset. Det var första gången jag läste något av Andrew Taylor och även om jag personligen föredrar kvinnliga författare när det gäller kvinnliga huvudroller i böckerna tycker jag att Taylor lyckades riktigt riktigt bra. Vad som dock gör att boken förlorar en stjärna är att då och då skrevs det om en annan person som man inte fick rätsida på förrens de sista sidorna i boken. Detta gjorde mig väldigt förvirrad och frustrerad. Hade det varit upplagt på ett bättre sätt hade boken lätt fått 5 stjärnor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: