Jack Uppskäraren

Av Glenn Lauritz Andersson

Orginaltitel: Jack uppskäraren – kriminalfall och legend
Antal sidor: 
324
Läst på Språk: Svenska
Format: Pocket
Serie: 

”Hösten 1888 härjade Jack Uppskäraren i det fattiga East End i London. Han mördade och stympade fattiga prostituerade på ett sätt som satte skräck i stadens invånare och polismän. Morden utgjorde sprängstoff för tidningarna och ledde till att han blev världens förste internationellt ryktbare seriemördare. Än i dag är Jack Uppskärarens identitet ett mysterium och hans mordserie blev ett av Englands värsta trauman.
Glenn L Andersson är expert inom ämnet och hans bok om Jack Uppskäraren är den första heltäckande genomgång som skrivit på svenska. Här presenterar han de faktiska förloppen vid de ruskiga morden och skildrar miljön i det viktorianska London och de villkor som var verklighet för mordoffren.”


Min mamma gav mig denna bok och jag tycker sådant här är så himla intressant. Vad är det som får en människa att begå sådana brott? Vad triggar dem? Just historien om Jack the ripper (föredrar det engelska namnet i stället för det svenska) är extra intressant för man fann aldrig vem det egentligen var. Det är allt mysterium runt om kring som är så lockande. Jag har inte läst många sådana här böcker men måste säga att den är verkligen att rekommendera om du ska läsa en bok om Jack the ripper. Andersson skriver på ett sätt som gör att alla förstår. Den innehåller bilder och kartor som hjälper till att måla upp en bild om hur det verkligen såg ut och var på den tiden. Han skriver objektivt och igenom nästan hela boken blir man länkad till andra typer av material och boktips som är samlat längst bak i boken. Det var som att läsa en roman när jag läste denna. Så otroligt spännande.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: