Ego Girl

Av Carolina Gynning och Ingrid Carlqvist

Orginaltitel: Ego girl
Antal sidor: 
237
Läst på Språk: Svenska
Format: Pocket
Serie:

”Samma ögonblick som Carolina Gynning steg in i dokusåpan Big Brother föll domen över henne: Här kom en ny bimboblondin med största möjliga silikonbröst och ett enda mål i sikte – att bli en av den nya tidens kändisar.
Drygt tre månader senare steg hon ut som en superidol. Utanför Big Brother-huset stod tusentals tonårsflickor och skanderade: ”Lina! Lina! Lina!” De dyrkade marken där hon gick och var beredda att försvara henne med näbbar och klor mot alla som sätter likhetstecken mellan blond och dum.
Men varför blev Carolina Gynning tonårsflickornas hjältinna? Är det ett uttryck för att dagens unga tjejer bryr sig mer om det yttre än det inre? Eller är det vi andra som är så fast i våra fördomar mot vackra kvinnor att vi dömer ut dem utan att lyssna på dem?
I Ego girl berättar Carolina Gynning om sig själv. Om hur hon som 17-åring upptäcktes av en modellscout vid en busshållplats och kastades in i den internationella modellvärlden där hänsynslösa agenter inte skyr några medel för att utnyttja unga flickor. De vet att med knark och pengar kan man få tonåringar att ställa upp på det mesta.Carolina Gynning prövade hon också. Men hennes starka självkänsla och överlevnadsinstinkt höll henne alltid på rätt sida av gränsen.”


Ja vad ska man säga? Jag älskade Carolina när hon var i Big Brother och jag mer eller mindre stod upp i soffan och skrek när hon vann hela skiten. Hon är ärlig och hon vet vad hon vill och hon har gjort en massa gott efter att hon ut därifrån det måste jag ju erkänna. Men jag kan tyvärr inte säga att boken var något speciellt. I början var det som att läsa om sig själv som osäker tonåring. De flesta går igenom det. Resten känns som vilken modellhistoria som helst. Men boken har sina guldklimpar ändå. Men tyvärr inte tillräckligt för att göra den till en rekommenderbar bok. Men eftersom jag läst denna så ska jag så klart läsa hennes andra bok också. Vem vet, kanske den är bättre. 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: