Ensam

Av Tess Gerritsen

Originaltitel: Gravity
Antal sidor: 330
Läst på Språk: Svenska
Format: Pocket
Serie: 

Läkaren Emma Watson är under utbildning hos NASA när hon överraskande erbjuds att följa med på nästa rymdfärd. Uppe på rymdstationen fattas en läkare sedan denne på grund av dödsfall i familjen tvingats återvända hem. Emma tar hans plats och hennes stora dröm om att få färdas ut i rymden går i uppfyllelse. Fascinerad, förväntansfull och lite rädd kommer hon så till rymdstationen där allt till en början verkar vara under full kontroll. Men så är det ett provrör med biologiskt innehåll som på forskningsavdelningen förändras under tyngdlösheten och blir skadligt. Laboratoriemössen infekteras av detta okända och ett djur biter den ena astronauten som dör. Dr Emma Watson tvingas konstatera att drömresan blivit en mardröm.

Den okända sjukdomen har ett mycket snabbare förlopp än någon kunnat ana och fler astronauter insjuknar. Man vill återvända till jorden men får ej tillstånd. De hotas om att de kommer att raketbeskjutas om de planerar hemkomst utan tillstånd. Sakta men säkert sprider sig smittan bland rymdresenärerna och nära och kära på jorden tvingas se och höra dem insjukna och dö utan hjälp långt ute i rymden.


Helt klart en av de sämsta böckerna skriven av Tess Gerritsen. Jag är glad att detta inte var första boken jag läste ifrån henne för då hade jag kanske missat hennes andra guldklimpar. Nä jag gillar den inte alls. Känns nästan som att hon har försökt sig på något som inte ligger i hennes natur att skriva och tagit inspiration ifrån filmer så som Armageddon och Deep impac.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: