Flammande skyar

Av Nora Roberts

Originaltitel: Northern Lights
Antal sidor: 487
Läst på Språk: Svenska
Format: Inbunden
Serie: 

”Det är isande vinter och norrskenet lyser upp den lilla staden Lunacy i Alaska. Här bor Meg Galloway, skicklig pilot som flyger förnödenheter, och ibland turistande bergsklättrare, hit. Till denna gudsförgätna håla kommer polisen Nate Burke för att försöka övervinna sin depression efter bäste vännens och kollegans död, något som han själv känner sig ansvarig för. Allt verkar lugnt och stillsamt ända tills några äventyrliga tonårspojkar försvinner i bergen. Det är rykande snöstorm när Nate tillsammans med Meg ger sig ut för att leta efter dem i hennes lilla röda flygplan. Pojkarna hittas välbehållna i en grotta – men här återfinns också det stelfrusna liket av en man med en isyxa i bröstet, en man som varit försvunnen i sexton år – Megs far.”


Jämfört med hur många böcker Roberts har skrivit så har jag inte läst många utav henne. Men utav de jag läst är denna helt klart min favorit. Kanske för att det utspelar sig på en plats jag redan innan ville besöka. Kanske för att handlingen är så spännande och så är det så klart det klassiska kärleken och värmen och den mänskliga känslan som Roberts så väl förmedlar med ord. Tycker du om henne men inte läst denna bok ännu? Gör det. Läs läs läs.

Annonser

One thought on “Flammande skyar

  1. Mamma 11 mars, 2011 kl. 10:41 Reply

    Den här boken är jätte jätte bra. Nora Roberts har jag läst många av men som författare är hon väldigt ojämn för hon har skrivit många dåliga också. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: