Desirada

Av Maryse Condé

Originaltitel: Desirada
Antal sidor: 323
Läst på Språk: Svenska
Format: Pocket
Serie:
”Marie-Noëlle har alltid undrat vem som är hennes far. Hennes mor var bara femton år när Marie-Noëlle föddes och lämnade henne hos den barnlösa Ranélises. Själv försvann hon till Paris för att söka lyckan. Strax efter sin tioårsdag får Marie-Noëlle brev från sin mor som vill att de ska återförenas i Frankrike. Nu tvingas hon lämna tryggheten på Guadeloupe och resa ut i det okända. I Paris grå förorter väntar ingen öppen famn; mamman är känslokall och avvisande och plågas av minnen från det förflutna.
Marie-Noëlle slutar aldrig att grubbla över moderns hemlighet och när hon nås av beskedet att Ranélise har gått bort, bestämmer hon sig för att resa tillbaka till Guadeloupe och söka sanningen.

Desirada är en berättelse som sträcker sig över tre generationer och tre kontinenter. Det är en familjesaga om förlorad kärlek, om mörka hemligheter och gäckande sanningar.”


Jag måste tyvärr säga att jag inte kan hålla med de professionella recenserarna när det gäller den här boken. Kanske hade jag för höga förhoppningar när det stod på framsidan ”Detta är en författare i nobelprisklass”. För det första så hade boken en fängslande handling men som endast kom stundvis som efter det följdes av långa sega, ganska ointressanta bitar. Ibland förvirrade boken mig då jag inte visste i vilken tid, person eller plats jag befann mig på nu. Mitt tycke för denna bok pendlade hela tiden och även nu är jag oerhört osäker på vad jag ska sätta för betyg. Jag kan i alla fall ge en stjärna för språket. Lättläst med en fin ordbok längst bak i boken för de utländska orden.


Annonser
%d bloggare gillar detta: