Matildas sista vals

Av Tamara McKinley

Originaltitel: Matildas last waltz*
Antal sidor: 422
Läst på Språk: Svenska
Format: Pocket
Serie: 

”Jenny är konstnär och bor i Sydney med sin familj. Så omkommer hennes make och lille son i en bilolycka. Till sin förvåning får hon ärva något högst oväntat – en fårstation som heter Churinga. I hopp om att läka sina sår reser hon dit. Brett är förman på Churinga. Han har länge drömt om att själv äga den gård som han satsat allt kunnande och kraft på så länge. Nu ska den nya ägaren komma dit för att inspektera sina ägor, och hon är till på köpet kvinna! Snart upptäcker Jenny att ingen vill berätta Churingas historia för henne. Ingen vill tala om Matilda, den kvinna som en gång så envist och tappert kämpade för att överleva i vildmarken. Men en dag hittar Jenny hennes dagböcker och får så småningom reda på allt hon vill veta – och mer därtill…”


Helt fantastisk bok. Helt fantastisk historia mitt ute i Australiens vildmark där närmaste granne ligger timmar bort och regn är något man ser ytterst sällan ser till. Där en brand kan ödelägga både boende och liv. Det här var första boken av Tamara som jag läst och jag blev stormförälskad och har efter det läst boken två gånger till. Det är en sådan där ”må gott bok” som alla borde läsa.

Annonser

One thought on “Matildas sista vals

  1. Gryningstimmen – After Eight 3 november, 2016 kl. 22:00 Reply

    […] drog mig väldigt länge för att läsa denna boken. För en som har läst Matildas sista vals lät det som att det skulle vara en bok allt för lik den. En kvinna, ingen man, ärver en gård, […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: