Blint Raseri

Av Tess Gerritsen

fragaOriginaltitel: Bloodstream
Antal sidor: 324
Läst på Språk: Svenska
Format: Inbunden
Serie: 

Läkaren Claire har tagit med sig sonen Noah och flyttat till lilla samhället Tranquility. Båda sörjer maken/fadern som gått bort i cancer. Noah går i skolan, Claire öppnar egen läkarpraktik. Det går sådär för dem att komma in i gemenskapen på orten. Så öppnar en obalanserad kille i Noahs klass eld mot elever och lärare och lärarinnan dödas. Allmänheten ser gärna att nyinflyttade Claire får del av skulden för det inträffade då killen varit en av hennes patienter. Har hon månne satt fel diagnos, missat något, gett fel mediciner? Hon själv tror definitivt inte det, men tar i stort sett alla prover man kan ta på killen. Hittar inget. Så börjar fler unga människor begå till synes oförklarliga brutala våldsdåd. Fler människor dödas, men varken Claire eller polisen finner några förklaringar till varför. Så börjar även sonen Noah påverkas av detta okända. Han blir alltmer inåtvänd, irriterad och aggressiv och nu om inte förr måste Claire finna både förklaringen och kanske också en behandling. Men någon vill inte att sanningen skall komma fram och Claire motarbetas från flera håll.


Det här är en av Tess bästa böcker faktiskt och om jag inte minns helt fel så tror jag faktiskt att denna var den absolut första boken jag läste utav henne. Den är oerhört spännande och verkligt skrivet och då och då kändes de som om man vore där i boken och följa Claire i hennes kamp och se med egna ögon hur människorna runt omkring förändras.


Annonser

One thought on “Blint Raseri

  1. Mickan 1 april, 2011 kl. 17:42 Reply

    Spännande!

    Ja, hehe, kroppen är spännande allt. 🙂 Inatt var jag jättepigg och började inte gäspa förrän när vi var klara med morgonarbetet och det var dags att gå hem. 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: