Månadens Författare: Kate Mosse

Fullständigt namn: Kate Mosse
Född:
20 oktober 1961
I: West Sussex, England
Gift med: Greg Mosse
Bor: Kvar i Sussex
Antal böcker: I skrivande stund så är det 8 böcker.

Hemsida: www.katemosse.com

Både född och uppvuxen i Sussex. Hon studerade på Chichester High School och New College, Oxford. Efter avslutade studier jobbade hon inom förlag och media i 7 år innan hon slog igenom som författare. Mer än sådan om hennes liv före författarskapet och media jobbet går dock inte att hitta.

Kate slog igenom 2005 med boken Labyrinten. En bok på härliga 600 sidor som även översatts till runt 40 språk. Före det så skrev Kate fyra böcker. En fackbok för blivande mödrar följt av tre till som inte var någon hit tyvärr. Första boken utkom 1993 och genombrottet 12 år senare. Ett klart exempel på att man aldrig ska ge upp om sin dröm.

Kates make Greg Mosse är faktiskt hennes gamla skolkompis ifrån de tidigare åren. De träffades av en slump på ett tåg 20 år senare. Det är idag gifta och har två barn Martha och Felix.

Kate har haft en strålande karriär inom media också. Hon har bland annat fått ”European Woman of Achievement” för hennes bidrag till konst. Innan det så var hon även ”Honorary Director” när hon 1996 var med och grundade det årliga ”Orange Prize for Fiction”. I övrigt så är Kate en person man får se mycket av på tv. Hon är tv presentatör för BBC Fyras liturära chat show och ”Readers’ and Writers’ Roadshow” Och det tar inte slut där.

År 2009 skrev Kate en uppsats till Modern Delight publiserad av Waterstone´s för att samla in pengar till ”Dyslexia Action” och ”The big London Library”.

Böcker skrivna av Kate Mosse

Becoming a Mother Virago
The House: inside the Royal Opera House, Covent Garden BBC Books
Eskimo Kissing
Cruficix Lane

Labyrinten
Kryptan
The Winter Ghosts

Dessvärre kan jag inte finna information om hon sitter och knåpar ihop ännu en bok men vi kan ju inte annat än att hoppas det det ska komma fler äventyr ifrån den berömda Kate Mosse.

Annonser

One thought on “Månadens Författare: Kate Mosse

  1. Cecilia 12 maj, 2011 kl. 12:05 Reply

    Uppföljaren till ”Labyrinten” och ”Kryptan” utkommer på engelska i september. Har ännu inte läst dessa, men efter vad jag förstod av ”Vintervålnader” är hon hur bra som helst på att skriva spännande böcker. Så jag har något att se fram emot när jag sätter tänderna i de tre tegelstenarna från Languedoc … 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: