Elizabeth

Av Lesley Pearse

Originaltitel: Elizabeth
Antal sidor: 500
Läst på Språk: Svenska
Format: Inbunden
Serie: 
Läst och recenserad utav Lena.

Under 1800-talet drömde många om ett nytt liv i Amerika. Drömmar om att lyckas, hitta kärleken och om att bli rik känner vi igen. Är vi beredda att offra lika mycket som Elizabeth för att nå våra mål?

Liverpool 1893. Femtonåriga Elizabeth Boltons liv förändras dramatiskt. Hennes föräldrar dör och lämnar Beth, hennes storebror Sam samt en nästan nyfödd halvsyster, helt ensamma. Sam drömmer om att starta ett nytt liv i Amerika och tveksamt följer Beth med efter att de hittat en kärleksfull adoptivfamilj till systern. På båten till New York träffar de spelaren Teo och den tuffe Jack. De fyra blir vänner och när rykten börjar gå om att guld har hittats på en plats som heter Klondike gör de sig redo för sitt livs äventyr. Kommer de att klara den farliga resan genom snöiga och otillgängliga bergstrakter? Och vem vinner Beths hjärta – kvinnokarlen eller den pålitliga?

Lesley Pearse är i mitt tycke den bästa författaren som finns som bara skriver om kvinnor. När man läser hennes böcker så är det som att kolla på film för hon har en förmåga att få läsaren att leva sig in i handlingen som inte många har. Den här boken om Elizabeth är som många andra av hennes böcker jätte bra och jag kunde inte sluta läsa. Jag kan starkt rekomendera andra som inte har läst något av henne att ni måste bara läsa hennes böcker för dom är underbara. 

 Lenas Betyg: 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: