3096 Dagar

Av Natascha Kampusch

Originaltitel: 3096 Tage
Antal sidor: 252
Läst på Språk: Svenska
Format: Inbunden
Serie: 
Läst och recenserad utav Lena.

”Den 2 mars 1998 blev tioåriga Natascha Kampusch överfallen och bortförd på väg till skolan. I över åtta år hölls hon inspärrad i ett specialbyggt ljudisolerat källarutrymme hos en man vid namn Wolfgang Priklopil. Fullkomligt utlämnad till förövarens nycker tvingades hon utstå såväl fysisk som psykisk misshandel, utan att veta om hon någonsin skulle bli fri igen. När hon som artonåring slutligen lyckades fly var hennes barndom över.

Med 3096 dagar tar Natascha Kampusch tillbaka makten över sin egen historia, från uppväxten och kidnappningen fram till utbrytningen och Priklopils självmord. Hennes vittnesmål över åren i gärningsmannens våld är en berättelse utan enkla svar, som ger en unik och utmanande inblick i fångenskapens psykologi. Insiktsfullt och drabbande beskriver Kampusch den frihetsberövades vardag: hur överlevnadsinstinkten kan få människan att anpassa sig till de mest extrema förhållanden, hur de fysiska betongväggarna omärkligt byts ut mot osynliga inre murar, och hur man som offer påverkas av en tillvaro där förövaren är hela ens värld. ”

Kom ihåg nyheterna för fem år sedan när Natascha hade flytt från sin kidnappare och var så klart fängslad av berättelsen som alla andra var.  Är väldigt imponerad av hennes styrka under fängelsetiden och efteråt. Själva boken tycker jag var väldigt svårläst då hon förklarade en massa djupgående så jag tappade koncentrationen hela tiden och det var jätte jobbigt men det har ju med mina svårigheter att göra att denna boken var svårläst och den kanske inte alls är det för andra. 

Lenas Betyg: 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: