The Dirt : Bekännelser från världens mest ökända rockband!

Det är ett tag sedan jag läste ut den här boken men inte publicerat recensionen då den var svår att skriva denna gång. Att sätta ord på en bok som denna är helt klart inte det lättaste. Att förklara känslor och tankar man får, rysningar och äcklandet är inte lätt. Men bättre än så här tror jag inte att jag kan åstadkomma den.

Av Neil Strauss

Originaltitel: The Dirt:Confessions of the World’s Most Notorious Rock Band
Antal sidor: 568
Läst på Språk: Svenska
Format: Pocket
Serie: 

Mötley Crüe är världens mest ökända rockband. Whisky och porrstjärnor, bilkrascher, svart läder och höga klackar, överdoser och död är alla ingredienser i Mötley Crües liv – det band vars medlemmar dricker mest, slåss mest, har mest sex och är mest arroganta i världen. De har ägnat en hel karriär åt att leva så extremt som möjligt. Tommy Lee gifte sig med två internationella sexsymboler; Vince Neil dödade en man och förlorade sin dotter i cancer; Nikki Sixx tog en överdos, återuppstod från de döda, och tog ännu en överdos dagen efter; Mick Mars sköt en kvinna och försökte hänga sin egen bror.

Och det är bara början…

En hemsk, smutsig och äcklig men samtidigt fantastisk bok. Vad som är skrämmande är att det mesta troligtvis har hänt. Jag är alltid lite kritisk och låter det otroligt så är det vanligtvis så också. Alla har en version av en händelse (vilket man får upptäcka flera gånger om i boken) och genom drogerna och alkoholens dimma kan en händelse se annorlundare ut än vad den egentligen är. Men det betyder inte att ingenting har hänt. Vad som förvånar mig väldigt är hur dessa fyra förstörda killar lyckades förstöra både sig själva och andra under så många år och komma undan med det. Det förvånar mig vad tjejer är villig att göra för att få vara med en känd person. Å det är något med boken som går riktigt under huden på mig. Värd att läsa för den som tycker om sådana här böcker, men bör inte läsas av en känslig person.


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: