Altar of eden

Av James Rollins

altar of eden

Originaltitel: Alter of Eden
Antal sidor: 398
Läst på Språk: Engelska
Format: Pocket
Serie: 

Louisiana veterinarian Lorna Polk stumbles upon a shipwrecked fishing trawler carrying a caged group of exotic animals, clearly part of a black market smuggling ring. Yet, something is wrong with these beasts, disturbing deformities that make no sense. They also all share one uncanny trait – heightened intelligence. To uncover the truth about the origin of this strange cargo and the terrorist threat it poses, Lorna must team up with Jack Menard, a man who has a dark and bloody past. Together, they must hunt for a beast that escaped the shipwreck while uncovering a mystery that traces back to mankind’s earliest roots…

Snabb egen översättning på svenska.

Veterinären Lorna Polk tillkallas till ett övergivet fartyg vars skepplast består av många olika exotiska djur. Efter en närmare titt upptäcker hon att de flesta utav djuren har hemska och fruktansvärda deformeringar som hon inte kan förstå sig på. De alla delar också något ovanlig. De är extremt intelligenta. För att finna fram sanningen då också ett terrorist hot uppstår, sammarbetar Lorna med Jack Menard, en man hon delar ett mörkt och blodigt förflutet med. Tillsammans ska dom fånga ett utav de farliga djuren som rymt från skeppet och finna fram sanningen bakom mysteriet med djuren som tar dom tillbaka till människans början.

Nästan inga utav James Rollins alla böcker verkar ha blivit översatta. Dock är det inget hinder för mig och lyckades hitta denna boken i en svensk bokhandel, dock var det inte den jag från början hade tänkt läsa. Men inget jag ångrar. Den är HELT fantastisk. En bok helt i min smak. Inte för många personer så det blir rörigt att komma ihåg dom alla. Inget överdetaljerande och James är jätte duktig på att få plats med massor av information i få ord. Det händer något hela tiden och det är så spännande. Även om det beskrivs en hel del genetik och evulition i boken så är det inte svårt att förstå. Han får det förklarat på ett bra sätt och även om det är på engelska så hade jag inga problem. När jag började närma mig slutet var det så spännande att jag ville slita mitt hår. Rekommenderar starkt för den som söker spänning men samtidigt en lättläst bok.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: