Dollar

Första boken i serien om Jack Reacher Av Lee Child

Originaltitel: Killing floor
Antal sidor: 365
Lyssnat på Språk: Svenska
Format: Ljudbok
Serie: Jack reacher 01

När Jack Reacher, f.d. militärpolis, hoppar av Greyhoundbussen i en sömnig liten håla i Georgia, USA, har han inga planer på att stanna. Men inom loppet av en timme har han gripits och kastats i fängelse, misstänkt för mord. Reacher är den ende främlingen i stan och det första mordet som inträffat i Margrave på trettio år sätts omedelbart i samband med honom.

Men Reacher är ingen vanlig lösdrivare. Långa, tuffa år som militärpolis har format hans psyke och kropp och tränat honom att tänka snabbt och handla ännu snabbare.

När så rykten och detaljer om den skoningslösa konspiration som ligger bakom mordet börjar läcka ut, sprider sig paniken och händelseutvecklingen tycks okontrollerbar. Snart blir det också allt mer uppenbart för gärningsmännen att Jack Reacher är en livsfarlig motståndare.

Jag har hört talas om Lee Child genom åren men aldrig riktigt uppfattat att hans böcker är en fristående serie. Men även om den är fristående så måste jag ju så klart börja med den första av dem alla. Annars blir det inte rätt för mig. 2/3 av boken är det egentligen ganska mycket snack. Lite åkande hit och lite åkande dit och hela tiden prat, prat, prat. Jag har svårt för böcker där de pratas hela tiden precis som jag har svårt för filmer där det är likadant. Då och då hände det något som fick blodet att pumpa. Det var inte fören på slutet som den verkliga spänningen kom och för första gången (vad jag kan minnas) fortsätter boken en bit efter att alla mysterier och frågor är upplösta. Vanligtvis tar det slut nästan direkt efter men här beskriv det som om det skulle vara verkligt. Livet går vidare. 🙂

Helt okej bok. Jag ska givetvis kasta mig in i nästa bok i listan direkt och jag tror nog att jag kommer att bli förtjust i Jack Reacher när jag väl lärt känna honom bättre. Han verkar cool och tror att första boken har fin material för att bli en bra kriminalare film. En sådan film som lägger mer tid på handlingen än effekterna. 🙂

Annonser

Taggat:, , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: