Hamilton – I nationens intresse

År: 2012
Längd: 109 min
Språk: Svenska, engelska
Trailer: Youtube

När den svenske underrättelseofficeren Carl Hamilton (Mikael Persbrandt) infiltrerar en internationell liga som stulit avancerade svenska GPS-styrda raketvapen utsätts de för en dödlig attack av en grupp legosoldater med okänd uppdragsgivare. Hamilton undkommer massakern, men raketerna är försvunna. De stulna vapnen dyker senare upp i samband med ett terroristattentat där en somalisk fredspolitiker dödas. Samtidigt kidnappas en svensk vapentekniker.

Sveriges statsminister engagerar sig i fallet och går med på att anlita ett privat säkerhetsbolag för en fritagning – under förutsättning att en svensk observatör följer med – Carl Hamilton. Detta blir upptakten till ett livsfarligt uppdrag som tar Hamilton från Somalias karga ödemark till Ammans gator och Stockholms skärgård. Han måste göra det som krävs – i nationens intresse.

Något sådant här hade jag inte väntat mig och Persbrandt är lika bra i denna som han är i alla andra typer av filmer. Tyvärr så kändes det lite som att allt hade man redan sett förut. Ett stort plus är att allt är väldigt bra gjort för att få det så verkligt som möjligt. Men så har vi också det att en person kan utstå hur mycket stryk som helst och ändå knalla ut som om ingenting hade hänt. När det kommer till handling och hur välgjord filmen är så är det jätte bra. När det kommer till nytänkande, mindre bra. Men fortfarande tycker jag att alla ska se den då vår egna kära svenska Mikael Persbrandt  är med.

Imdb betyg:  6,5    ~     Maricas Betyg: 

Annonser

Taggat:, , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: