Flickan under jorden

Av Elly Griffiths

Originaltitel: Crossing places
Antal sidor: 248
Läst på Språk: Svenska
Format: Inbunden
Serie: Ruth Galloway 01

I sumpmarken utanför King?s Lynn i Norfolk hittar polisen människoben. Man misstänker att det är kvarlevorna efter Lucy Downey, en flicka som kidnappades för tio år sedan, och kallar in arkeologen och benexperten Ruth Galloway. Det kommer att förändra hennes liv för alltid.

Den överviktiga Ruth Galloway närmar sig fyrtio och har försonats med tanken på att hon kommer att vara singel resten av livet. Hon bor ensam med katterna och radion som enda sällskap och föreläser på universitetet. När Ruth undersöker benen visar det sig, till kriminalkommissarie Harry Nelsons besvikelse, att benen är mer än tusen år gamla.

Ända sedan Lucy kidnappades har Nelson fått mystiska brev som innehåller referenser till rituella offer. När ännu en flicka försvinner och Nelson får ett nytt brev ber han Ruth om hjälp med att tolka breven. Samtidigt som Nelson och Ruth närmar sig varandra visar det sig att Ruth svävar i livsfara för att hon hjälper polisen. Jakten på kidnapparen blir en kamp mot klockan för både den försvunna flickan och Ruth själv.

Jag älskar sådana här typ av böcker där arkeologi har en stor del i handlingen. Lite som serien Bones om ni har sett den. Har tidigare läst en av böckerna om Temperance Brennan som serien Bones är baserad på, men kommer tyvärr inte ihåg vilken. Flickan under jorden är en av de första böckerna jag beställde genom norska Capris.no när jag flyttade till Norge och trots att det är så länge sedan jag läste den så minns jag den väldigt väl. En av mina favoriter. Älskar beskrivningen av Ruth som trots börjar bli till åren, inte blir deprimerad och tycker synd om sig själv för att hon är singel. Älskar hennes skarpa och intellektuella sinne och relationerna som byggs fram i boken. Längtar tills jag kan läsa den andra fristående boken om Ruth Galloway, där enligt baksidestexten också är en fortsättning på hur denna boken slutade.

Annonser

Taggat:, , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: