Levande begravd

Av Peter James

Originaltitel: Dead simple
Antal sidor: 366
Läst på Språk: Svenska
Format: Pocket
Serie: Roy Grace 01

Vilken mardröm! Vad skulle du säga om du på din svensexa blev begravd i en kista tillsammans med en flaska whisky och en walkie-talkie? Hur skulle du känna dig när du hörde spaden i jorden och det första smattret mot kistans tak.

Vad skulle du tänka när du plötsligt inte längre får kontakt med dina kamrater, trots att du trycker på sändknappen upprepade gånger. När du inser att de kanske inte kommer tillbaka för att hämta dig?

Levande begravd utspelar sig i Brighton och för första gången möter vi polisinspektör Roy Grace.

Två ord! Obehagligt spännande. Om något för kort dessvärre. Första halva boken så hankades det fram och ännu togs inget på allvar. Sen började det rulla igång och de sista 100 sidorna kändes allt att gå så fort och plötsligt var boken slut. Ett typiskt misstag många författare gör. Det känns som, för mig som läsare, att författaren har så bråttom att bli klar med boken att skrivandet hamnar i kläm. Men historien är bra och välskriven samt personligheterna känns levande. James har gjort ett bra jobb med att inte överdetaljera allt utan använt enkla jämförelser som inte tar upp ett helt kapitlet. Detta är första boken om Roy Grace och jag kan väl tänka mig att läsa fler i den fristående serien. 🙂

Annonser

Taggat:, , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: