Huset vid havets slut

Av Elly Griffiths

Originaltitel: The House at Sea’s End
Antal sidor: 303
Läst på Språk: Svenska
Format: Pocket
Serie: Ruth Galloway 03

Den tredje boken i serien om arkeologen Ruth Galloway och kommissarie Nelson.

Ruth Galloway har precis börjat jobba igen efter föräldraledigheten och kämpar för att få ihop vardagen med arbete och barn. Och när man i det lilla samhället Broughton Sea?s End hittar benen efter sex döda män i en grotta på stranden, kallas Ruth omedelbart till platsen.

När Ruth daterar benen till tiden för andra världskriget riskerar samtidigt en gammal välbevarad hemlighet att avslöjas som tar heder och ära av några av de män som anses ha gjort stora insatser för sin bygd och sitt land under kriget. Det är inte många som var med på den tiden som ännu är i livet. Men när en tysk journalist plötsligt mördas inser Ruth och Nelson att det fortfarande finns människor som är villiga att döda för att sanningen inte skall komma fram. Ju fler ledtrådar polisen finner, desto mer komplicerad ter sig sanningen. Vad är Projekt Lucifer och vad vet familjen som är bosatt i det stora huset vid havets slut, om det som hände för sextio år sedan?

Jag är väldigt förtjust i serien om Ruth och Nelson men efter denna boken undrar jag om det verkligen blir flera. Känns som det om man tänker på hur de slutar men jag blir lite kluven då böckerna börjar bli för lika varandra. Händelserna är lika och man förstår ganska snabbt vad som ska ske en del av personerna även om andra personer är olika och miljön har blivit bytt. Men tycker om personrelationerna och är faktiskt lite spänd på vad som kommer att ske i fjärde boken om det kommer någon. Jag hoppas bara att Elly inte kör på samma spår utan kanske ändrar vinkel lite. Tror det skulle vara uppfräschade.

Det är en fristående serie men jag rekommenderar alla att läsa böckerna i tur och ordning för det är en del en läsare inte får veta fullt ut i framför allt denna boken om man inte läst de tidigare. Flickan under jorden är den första och Janusstenen är de andra boken.

Annonser

Taggat:, , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: