Fallet med de försvunna böckerna

Av Ian Sansom

Originaltitel: The case of the missing books
Antal sidor: 327
Lyssnat på Språk: Svenska
Format: Ljudbok
Serie: Israel Armstrong 01

Israel Armstrong är en känslig själ. En bokälskande vegetarian i manchesterkostym som flyttar till Irland för ett efterlängtat jobb som bibliotekarie. Men när han efter tolv timmars resa kommer fram upptäcker han att biblioteket har stängt, för gott, och att hans nyblivna chef har glömt berätta att hans tjänst numera består i att köra en bedagad biblioteksbuss.

Strandad långt ute på den irländska landsbygden har Israel två val: Att med svansen mellan benen återvända till sitt halvdana liv i London och sitt halvdana jobb på en lågprisbokhandel i ett köpcentrum, eller att stanna kvar och sätta sig bakom ratten på en bokbuss som sett bättre dagar, och som inte bara saknar hyllor utan också böcker. För det visar sig vara nästa hake. Bibliotekets samtliga femtontusen böcker har försvunnit. Men vem stjäl så många böcker? Och hur?

Nej nej nej, vilken slöseri med tid. Jag är glad dock att jag valde att lyssna på den i stället för att läsa. Då hade jag ändå något att lyssna på, på jobbet men ändå. Nej så besviken jag är. Författaren har gjort ett bra jobb när det kommer till miljöerna och i början av boken är det faktiskt några komiska bitar. Men när det kommer till människorna, kunde han inte varit lite bättre när det gäller dem? Israel är en ganska färglös karaktär, de andra i den lilla byn är bättre men ack så svåra och blir aldrig helt släppt lös i boken. Tillslut så avskyr jag dem alla och Israel för hans konstanta självömkan.

Annonser

Taggat:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: