The hunger games (filmen)

År: 2012
Längd: 142 min
Språk: Engelska
Trailer: Youtube

Varje år direktsänds Hungerspelen som en av de största mediala händelserna. Från varje distrikt väljs två ungdomar mellan tolv och arton ut att delta. De lottas fram, och skickas omedelbart till huvudstaden där de ska stajlas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer. De måste se till att vinna folkets gunst för att få sponsorer. Varje år konstrueras en ny spelplats där ungdomarna släpps ut. Men bara den som överlever får åka hem!

Katniss Everdeen är fjorton (förstår inte varför det ska vara så svårt att hålla koll på hur gammal hon är. Hon är 16 i första boken) år. Hon älskar sin lillasyster Prim över allt annat, och försöker skydda henne från allt hemskt i distrikt tolv, men mot Hungerspelen har hon inget skydd. Det namn som dras i lottningen i distrikt tolv är Primrose Everdeen, och Katniss ser ingen annan utväg än att själv ta Prims plats i spelen…

Har ju läst böckerna och som vanligt så är boken bättre än filmen. Men måste ändå säga att dom har verkligen skapat miljön och karaktärerna väldigt bra. Dock så blev jag arg på hur Katniss får härmskrikebroschen i filmen för det är inte alls så det går till. Den som inte läst boken men ändå vill veta hur hon egentligen får den kan markera texten som kommer efter. Katniss får broschen utav en tjej som heter Madge men då hon inte fick vara med i filmen så blev det så att Katniss hittade den på svarta hällen i stället. Tycker att den detaljen egentligen borde får vara kvar om man tänker på några detaljer som kopplar samman Katniss familj med Madges familj i andra boken. Jag tycker om hur dom har byggt upp med att förklara vissa saker genom spelledarna och att Caesar förklarar i tv mot tittarna i filmen. Inte helt förtjust i upp byggningen av slutet men förstår det också. De tre böckerna är ju egentligen som en enda lång berättelse. Jag hoppas det blir filmer på de andra två böckerna också annars känns bara första filmen som ofullständig. Jag tycker också att Donald Sutherland var ett perfekt val för rollen som president Snow.

IMDB Betyg: 7,5 ~ Maricas Betyg:

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: