Predikanten

Av Camilla Läckberg
Originaltitel: Predikanten
Antal sidor: 318
Läst på Språk: Svenska
Format: E-bok
Serie: Själlbacka-serien 2

En tidig sommarmorgon smiter en liten pojke ut för att leka riddare i Kungsklyftan i Fjällbacka. Leken får ett brådstörtat slut när han får syn på en naken tant som ligger och stirrar på honom.

Polis kallas till platsen och det visar sig att det är en ung kvinna som blivit mördad. Mystiken tätnar när man under henne finner skeletten efter två kvinnor som försvann från trakten i slutet av 1970-talet.

Patrik blir utsedd att leda den komplicerade utredningen som upptar hans tankar såväl natt som dag. Samtidigt känner han samvetskval över att han lämnar sin sambo Erica i sticket med den invasion av gäster som så ofta infinner sig under sommarmånaderna i Fjällbacka. Erica, som hade en framträdande roll i Isprinsessan, har gjort ett tillfälligt uppehåll i sitt författande av böcker om uppmärksammade mordfall eftersom hon är gravid i åttonde månaden. Ändå kan hon även den här gången hjälpa till med visst researcharbete. Det blir nämligen allt tydligare att de måste gå långt tillbaka i tiden för att kunna finna sambandet mellan de tre kvinnornas död.

Dramatiken stegras när ytterligare en ung kvinna försvinner. Patrik vet att varje sekund är dyrbar om man vill återfinna henne levande och ansvaret blir allt tyngre att bära.

Efter denna boken tycker jag mer och mer om Camilla Läckberg. Dock så har hon inte kommit upp i samma höjd som Ann Rosman i mina ögon men hon är på god väg. Boken är verkligen bra och intrigerna täta. Dock lite förutsägbar. Två ganska stora händelser kunde jag förutse ganska tidigt och det var synd. Tycker inte om att kunna förutsäga böcker. Dock så vart jag lite besviken att man inte fick veta om Erica och Patrik får en flicka eller pojke, men väldigt smart gjort för nu vill jag ju verkligen läsa tredje boken fast jag inte alls vet vad den handlar om. 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: