En flicka som kallas Alice

Av Kristin Hannah
Originaltitel: Magic Hour
Antal sidor: 407
Lyssnat på Språk: Svenska
Format: Ljudbok
Serie: 

I den lilla staden Rain Valley händer sällan något ? ända tills den dag då en liten flicka dyker upp från de djupa skogarna, undernärd, skräckslagen, aggressiv och omöjlig att få kontakt med. Trots sökning i alla polisregister över försvunna barn lyckas man inte fastställa flickans identitet. Myndigheterna vill låsa in henne på en institution tills man hittat någon anhörig.

Tills helt nyligen var Julia Cates en framstående barnpsykiatriker, men en skandal förstörde hennes karriär och medierna jagade henne. När hon får ett desperat telefonsamtal från sin syster, polischef i hemstaden uppe i nordvästra USA, tar hon chansen att slippa ifrån den plågsamma situationen i Los Angeles.

Rykten sprids snart om ?vargflickan? och den skandalomsusade psykiatern som tagit sig an henne och återigen ifrågasätts Julias kompetens. Men för Julia är ingenting viktigare än att rädda den lilla flickan, som hon kallar Alice, och som sakta, sakta börjar återvända till livet. Då uppträder plötsligt en man som säger sig vara far till barnet, en man som avtjänat straff för mord på sin hustru och dotter?…

Då ska vi se. Jag har så blandade känslor om den här boken. Den är absolut bra, intressant men samtidigt fruktansvärt långdragen och tråkig stundvis. Men slutet är ju helt fantastisk. Var när att fälla ett par tårar där på slutet om det inte hade varit för att jag var på jobb och det hade sett super dumt ut om jag står och gråter för mig själv. Haha. Det är dock ingen bok som lagt sig nära hjärtat och jag hade inte alla dessa sköna känslor när boken var slut som jag brukar få när en bok en slut. Så betyget blir inte så högt. Men som ljudbok passar den väldigt bra. Uppläsaren är väldigt skön att lyssna på och hon har ett skönt flöde i sitt läsande. Vill du läsa den så gör det, dock står den inte så högt upp på min ”rekommenderar att läsa” lista.

Annonser

Taggat:, , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: