Excavation

Av James Rollins

excavationOriginaltitel: Excavation
Antal sidor:
 
295
Läst på språk: Engelska
Format:
 Pocket
Serie: –

Djupt inne i djungeln i Syd Amerika befinner sig en grupp med arkeologi studenter vid en utgrävning på en plats efter vad dom tror har koppling till de forntida Inka indianerna. Professorn som leder gruppen finner sitt livs största fynd och bestämmer sig för att följa fyndet till ett laboratorium i USA för närmare undersökningar och lämnar studenterna att fortsätta gräva.

Under tiden han är borta går allt fel. Mannen som är hyrd till att skydda studenterna från gravrånare, spränger ingången till tunneln som leder till ett ännu större fynd, i tron på att han skall bli rik, och springer den 2 dagar långa turen till närmsta by för att samla ihop fler män. Vad han inte vet är att 4 utav studenterna befann sig i tunneln vid tillfället. Dom är nu instängda och har inget annat val än försöka finna en annan väg ut. En väg som visar sig vara fylld av dolda faror, hemligheter och märkliga figurer ingen människa skådat tidigare. Vad de från början trodde var en ofarlig historisk plats är nu ett hot på deras liv.

Spännande form av en Indiana Jones historia tycker jag. Tyvärr så hamnade jag i en lässvacka mitt i den här boken vilket är synd för den är väldigt bra. James Rollins har verkligen en fantastisk förmåga att skriva verkliga berättelser med inslag av sci-fi utan att det blir overkligt eller överdrivet. Han beskriver karaktärerna väldigt väl och man kan lätt knyta an till dem. Vilket också är ett stort +. Men vad jag älskar mest är den historia om inka indianerna man får läsa om. Hur mycket utav sanningen han har tänjt på går inte att säga, men det är ingen myt att jag älskar böcker som har historiska inslag. Jag fick lite indiana jones vibbar av boken också speciellt när dom skulle finna sin väg ut och av alla dolda faror. Men det var så väl beskrivet att det var inte svårt att föreställa sig hur det såg ut eller fungerade. Något som han lätt kunde ha misslyckats med. Men nej här har Rollins minsann lyckats bra. Dock så är det något som fattas så jag kan inte ge boken en full pott. 

stars4

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: