Beröringen

Av: Colleen McCullough

9175250314Originaltitel: The Touch
Antal sidor:
 512
Läst på Språk:
 Svenska
Format: 
Pocket
Serie: 

Förbjuden kärlek i 1800-talets Australien – Av författaren till TÖRNFÅGLARNA

Elizabeth Drummonds pappa har bestämt att hon ska giftas bort med en rik äldre kusin hon aldrig träffat. Året är 1872 och hon är bara sexton år gammal när hon kliver ombord på skeppet som ska ta henne från Skottland till Australien. Livet i Australien blir minst sagt annorlunda. I Skottland levde hon ett enkelt liv, men nu bor hon i ett stort hus och kan få allt hon pekar på. Men trots att hennes make Alexander är vänlig och uppmärksam kan hon inte förmå sig att känna något för honom. Det Elizabeth inte anar är att Alexanders hjärta redan tillhör en annan, den före detta bordellmamman Ruby. Mot alla odds blir hon och Elizabeth vänner, och deras öden ska komma att sammanflätas på mer än ett sätt. Och en dag får Elizabeth av en slump syn på en ung man som badar i en sjö, och då vaknar slumrande känslor till liv ?

Den här boken ger mig verkligen blandade känslor och även fast det är några dagar sedan jag läste ut den har jag inte kunna skriva om den då jag har behövt smälta den. I största delen så är boken en sådan där god bok som går rakt in i hjärtat men tyvärr så är det ofta ganska långa avbrott där det ska förklaras och ges information som för mig egentligen inte är intressant alls och hade kunnat begränsas en del då det inte är en så viktig information för själva handlingen. På grund av dessa avbrott var boken i bland så tråkig att jag inte ville läsa vidare alls.

Sen måste jag också säga att jag blev väldigt besviken över själva kärlekshistorien mellan Elizabeth och mannen. Efter att bara ha sett varandra tre gånger och inte pratat något speciellt med varandra är de ändå hopplöst förälskade. För mig så gick det för fort. Nästan som en film som gjorts på en bok där dom utelämnar en massa ting. Vilket gjorde att själva kärlekshistorian blev nästan lite av ett skämt.

Man märker också att det är samma författare som har skrivit Törnfåglarna. Jag har inte läst boken men sett serien. Vissa händelser och känslor är detsamma som i Törnfåglarna så jag kände igen vissa saker. 

stars3

Annonser

Taggat:, , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: