Släktet

Av Guillermo Del Toro och Chuck Hogan

9170029148

Originaltitel: The Strain
Antal sidor: 465
Läst på Språk: Svenska
Format: Pocket
Serie: Släktet 01

De har alltid funnits bland oss – vampyrerna. I hemlighet och i mörker har de väntat på att deras tid ska komma, och nu är den äntligen här. Inom en vecka kommer Manhattan att vara utplånat. Inom tre månader resten av USA. Och inom sex månader: hela världen.

En boeing 777 från Berlin har precis landat på JFK-flygplatsen i New York när allting plötsligt svartnar. Kontrolltornet tappar kontakten med piloten och ingen aktivitet märks längre inifrån planet.

En specialistgrupp tillkallas för att ta sig in i planet eftersom man fruktar att ett livsfarligt virus har spritt sig. Eph Goodweather blir förste man att kliva in genom flygplansdörren. Synen han möter chockar honom: livlösa människor ligger kringspridda överallt. Medan kropparna börjar transporteras iväg upp­täcker man emellertid att fyra personer fortfarande lever och verkar vara nästan helt oskadda. Men inget är vad det ser ut att vara

Släktet är första delen i en trilogi om vampyrer. Berättelsen utspelar sig i New York, där ett virus förvand­lar befolkningen till varelser som härstammar från forntiden.

Jag kommer inte ihåg men i vartfall en av författarna är också regissör och manusförfattare om jag inte minns fel. Å det märks väldigt tydligt i boken. Boken kan lika gärna gå direkt över till film så som den är skriven. Det var mer som att se en film än att läsa en bok. Något jag har lite blandade känslor för. Hade nog velat ha lite tydligare beskrivningar på ett par bitar i boken. Var också oerhört upplyftande och roligt att läsa en bok som handlar om vampyrer där dom inte är sexiga och mystiska och fantastiska som dom som har strömmat genom media de senaste åren. I den här boken så är dom fasansfulla, hemska och rena mördar maskiner. Inget man vill möta på gatan eller drömma drömmar om. Jag är säker på att boken kommer som film och den ska jag definitivt se i vartfall.  Dock så tycker jag inte boken passar som en trilogi. Boken är stundvis väldigt seg och det känns som att inget sker och dom kommer ingenstans. Kanske det beror på att man får följa så otroligt många karaktärer. Om den andra och tredje boken är likadan är jag inte alls sugen på att läsa dem. Men vi får se. Vill ju ändå veta hur det går.

Boken i sig är dock tyvärr ingen höjdare om jag sammanfattar allt. Seg, kunde lika gärna vara en film, dåligt beskriven stundvis, för många karaktärer att följa, man får inte veta alls hur det går och måste läsa flera böcker för att få svar. 

stars2

Annonser

Taggat:, , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: