Mörkt Motiv

Av Louise Penny

9175031574

Originaltitel: Still Life
Antal sidor: 363
Läst på Språk: Svenska
Format: Pocket
Serie: Gamache 01

När Jane Neal hittas död i skogen, skjuten med en pil rakt genom hjärtat, blåser det en kall höstvind genom den lilla byn Three Pines. Vem har dödat den omtyckta gamla kvinnan, och varför? Och finns det en anledning till att Jane dödades under förberedelserna till den årliga konstutställningen? Den rutinerade kommissarien Armand Gamache får uppdraget att lösa fallet i den idylliska byn på landsbygden utanför Montreal. Lokalbefolkningen är fullständigt övertygad om att det hela är en tragisk olycka, men snart är kommissarie Gamache och hans team lika säkra på att Jane Neal inte alls dog på grund av en oförsiktig bågskytt, utan för att någon ville röja henne ur vägen. Mörkt motiv är den första boken i en serie om den charmige kommissarie Gamache och den kanadensiska byn Three Pines invånare, alla mer eller mindre excentriska och alla med sina egenheter.

Det här är den första boken utav Penny som jag har läst. Det råkade också egentligen av misstag, turligt nog bli den första boken i serien om Gamache. Tycker inte om att börja på serier med en bok mitt i. Han ganska härlig karaktär om än lite konstigt. Typ som när frun hans säger att han har drogproblem till släktingarna för att han inte kan komma på en middag när han i stället är ute och löser mordfall. Vad är poänget med det? Jag förstod inte om dom egentligen bara skämtade. Välmålade karaktärer och härliga miljöer verkligen lyfter berättelsen. Men själva mordfallet känns lite konstigt. Lite malplacerat och själva upplösningen på mordet var så oväntat och komplicerat att det kändes så otroligt jämfört med hur resten av boken är skriven och berättad. Ska absolut läsa något mer skrivet utav Penny och gärna om Gamache för det var en annorlunda kriminalare som kändes upplyftande och ett härligt brake från alla andra böcker.

stars3

Annonser

2 thoughts on “Mörkt Motiv

  1. Vargnatts bokhylla 16 juli, 2013 kl. 16:41 Reply

    Jag fick mail att du kommenterat på inlägget om nya böcker, men hittar inte din kommentar i själva inlägget så jag svarar här :P. Vad härligt att du är så inne i Läckbergs bok 😀 Jag har inte läst just den av henne än men tror den finns i syrrans boksamling 🙂

    • Marica 28 juli, 2013 kl. 10:55 Reply

      Ja det är kul när man finner en serie man bli så fäst vid. Dock så blir jag lite irriterad på Läckbergs sätt att skriva så klarar bara ett par böcker sen måste jag göra en paus. Enda anledningen till att jag läser egentligen är på grund av karaktärerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: