The Heroin Diaries

Av Nikki Sixx och Ian Gittins

9186067702Originaltitel: The Heroin diaries – A Year in a life of a shattered rockstar
Antal sidor:
 
413
Läst på språk: Svenska
Format:
 Pocket
Serie: –

I en av de mest unika missbruksbiografierna som någonsin publicerats delar Mötley Crües ledare Nikki Sixx med sig av sina fängslande dagboksanteckningar. Då Mötley Crüe var som störst och befann sig på toppen av deras karriär, fanns det ingen drog som Nikki Sixx tvekade att använda. Han befann sig dagar i sträck i en kokain och heroinbaserad dimma och han upplevde ”toppar” som var toppen och dalar som drog honom ända ner till botten. Under dessa år så skrev han flitigt och öppenhjärtigt dagbok som avslöjar stunder av eufori och glädje men också om stunder av paranoia och ångest.

Vi får följa Nikkis fullständigt fängslande och gripande dagbok under de år då han föll till den absoluta botten – för att fatta det tappra beslutet att resa sig upp och börja leva igen.

Dagboken kompletteras med nyskrivna träffande kommentarer från dem som var där samt från Nikki Sixx själv.

Jag läste mest denna boken för att jag också läste The Dirt. Men jag blev lite besviken faktiskt. Det var väldigt mycket i denna boken som också var med i The Dirt så det kändes i bland som att läsa samma bok två gånger. Det jobbigaste med boken var är att det är inte bara svart text på vita blad. Utan dom har försökt smycka ut vare sida med bilder, fläckar och liknande. Sen använder dom en svår font till rubriker som är väldigt svår att läsa. Lika så med röd text på svart bakgrund och svart text på röd bakgrund. Det blev jätte jobbigt att läsa tillslut och var en bok som var omöjlig att läsa i sängen på kvällen i endast en lampas ljus. Dagsljus ägnar sig bäst om man ska läsa denna. Framförallt om man som jag har synfel.

I övrigt så vet jag inte helt vad jag ska tro om boken. Ibland så känns det lite malligt och att de försökt få saker och ting verka värre för bokens skull. Men ibland så kan man verkligen se äktheten i texten. Ångesten och smärtan efter drogerna, samtidigt som man inte vill ha dem. Det är en bok jag inte helt vet vad jag ska tro om. Det är ju mycket möjligt att exakt allt är sant. Men det är så stort och djupt att Nikki borde ha dött långt innan bokens tid ens börjar. Men vissa har väl en ängel som sitter på axeln och ser till att man överlever allt i alla fall. 

stars2

Annonser

Taggat:, , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: