Broder Odd

Av: Dean Koontz

917002765XOriginaltitel: Brother Odd
Antal sidor:
 
322
Läst på språk: Svenska
Format:
 Pocket
Serie: Odd Thomas 03

Detta är tredje fristående boken om Odd Thomas.

Odd Thomas har kommit till Sankt Bartolomeusklostret, bland de vilda bergstopparna i High Sierra, för att lära sig leva sitt liv fullt ut igen. Bland de excentriska munkarna har han börjat finna sin väg. De tysta andarna som besökte honom i hans tidigare liv är barmhärtigt frånvarande. Men bekymmer har en förmåga att hitta Odd Thomas och de halkar in på hans stig i form av de olycksbådande bodacherna, svarta skuggor som förkunnar död och förödelse. Bodacherna kommer en sen december kväll för att sväva över klostrets mest värdefulla skyddslingar och Odd inleder en mystisk resa där han står mot en fiende vars styrka han aldrig tidigare mött…

Så kul att äntligen få träffa fina Odd Thomas igen. Det är verkligen som att träffa en gammal vän. Det glädjer mig att han äntligen börjar ta sig någonstans. Att all smärta och sorg efter hans älskade har börjat dämpat lite. Men jag saknar fortfarande hans kvicka glada humör ifrån första boken. Nu är allt lite dämpat och täckt med ett slags täcke jag hoppas en dag ska lyfta helt. För jag önskar Odd inget annat en ren och skär lycka. Så man får ju hoppas att Dean Koontz ger det till honom en vacker dag. Tills det är det kul att följa hans vägar.

Vägar som leder till platser så olik hans uppväxt ort. Till mörka makter och monster som vilar bland skuggorna och Odd som använder sin förmåga till att försöka stoppa, hjälpa och rädda. Man kan ju inget annat göra än att älska denna fantastiska karaktär, denna hjälte som själv inte ser sig som något annat än en enkel snabbmatskock med en förmåga att se döda. Döda som inte talar. 

stars3

Annonser

Taggat:, , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: