Olycksfågeln

Av: Camilla Läckberg
9170014868Originaltitel: Olycksfågeln
Antal sidor: 320
Läst på språk: Svenska
Format: E-bok
Serie: Fjällbacka-serien 04

Patrik Hedström och hans kollegor på Tanumshede polisstation har haft en lugn vinter. Men när våren kommer börjar det hända saker. Den omdiskuterade dokusåpan Fucking Tanum drar in i samhället och än en gång drabbas Fjällbacka av ond bråd död.

Det som först ser ut som en vanlig bilolycka visar sig vara ett mord. Sedan Patrik upptäckt kopplingar till liknande fall runt om i Sverige inser han att gärningsmannen troligen har fler liv på sitt samvete. Kort därefter hittas en av dokusåpadeltagarna död i en soptunna. Har detta brutala mord något samband med seriemördaren som polisen jagar?

Det här är hennes sämsta bok hittills faktiskt. Jag hade svårt att koppla ihop alla historierna på slutet för det blev lite för mycket. Samtidigt som hon börjar skriva väldigt upprepande. Samtidigt som jag avskyr hennes sätt att hålla information borta från läsaren. Jag förstår i och med att det är nödvändigt för att läsaren själv inte ska lista ut allt själv redan i mitten av boken, men det måste finnas ett annat sätta att maskera det på. Inte typ som exempel, Patrik fick ett samtal, chockad gick han för att debrifa sina kollegor om den nya utvecklingen och även dem höll på att ramla av stolen. Vad ska dom ta sig till nu? Sen så dröjer det typ fyra fem kapitel innan man får veta vem som ringde, sen några kapitel till tills man får veta vad just det telefonsamtalet handlade om. Och under alla dom kapitlen så har det kommit fler såna maskeringar på information. Maskerat på samma sätt och lika irriterande. Förstår ni vad jag menar? Det är väldigt synd tycker jag. 

stars2

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: