Stenhuggaren

Av: Camilla Läckberg
9175030128Originaltitel: Stenhuggaren
Antal sidor:
 
406
Läst på språk: Svenska
Format:
 E-bok
Serie: Fjällbacka-serien 03

Det är en tidig oktobermorgon i Fjällbacka och fiskaren Frans Bengtsson är ute och vittjar sina hummertinor. Vid den sista tinan är det dock något som tar emot. Den kärvar rejält och Frans förstår snart att det inte är någon vanlig fångst han fått. Men när tinan skär vattenytan kastar han sig mot relingen och spyr. För tvärs över nätet hänger en livlös liten flicka … Patrik Hedström och hans kollegor vid Tanumshede polisstation dras åter in i ett komplicerat fall. Vid obduktionen upptäcker man nämligen att den lilla flickan har sötvatten med tvålrester i lungorna. Någon har alltså dränkt henne inomhus och sedan dumpat kroppen i havet. Men vem kan ha velat göra henne illa – och varför? Det visar sig snart att de måste gräva långt bakåt i tiden för att få reda på sanningen.

Jag påbörjade boken, slutade, började igen och slutade. Jag tycktes aldrig riktigt fasta för den här vilket var synd för jag tyckte om den historiska biten i boken. Den var egentligen det bästa i hela boken. Å Mellberg. Hur hemsk och lat han egentligen är så har han lite smått börjat växa i mina ögon och jag tyckte så synd om han efter en händelse i boken.

Språket är fortfarande inte bättre och miljöbeskrivningarna lite tafatt. Ibland måste jag läsa ett stycke två gånger för att jag inte fått någon bra bild i huvudet av vart dom är, vad som händer och hur det ser ut. Väldigt synd.

stars2

Annonser

Taggat:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: