Tyskungen

Av Camilla Läckberg
9137129953

Originaltitel: Tyskungen
Antal sidor:
 
408
Läst på språk: Svenska
Format:
 E-bok
Serie: Fjällbacka-serien 05

Hur mycket vet vi egentligen om våra föräldrar? Vilka hemligheter i det förflutna kan förklara handlingar i nuet? Dessa frågor tvingas Erica brottas med när hon inser att hennes döda mor under andra världskriget umgicks i samma krets som denäldre man som hittas mördad i sitt hem i Fjällbacka.

Trots att Erica egentligen borde skriva på sitt nya bokmanus kan hon inte låta bli att gräva djupare i fallet. Och trots att Patrik precis inlett sin pappaledighet dras även han in i utredningen.

Erica börjar läsa moderns dagböcker och upptäcker att Elsy varit med om fruktansvärda upplevelser. Dramatiska, sorgliga händelser som förklarar varför hon var oförmögen att knyta an till sina döttrar. Men många frågetecken kvarstår. Vad var det som väcktes till liv när Erica några månader tidigare sökte upp den mördade mannen? Vem eller vilka var beredda att döda för att sanningen om det förflutna inte skulle komma fram?

Bästa boken hittills. Denna känns äkta och spännande och intrigerna och hemligheterna är täta. Här känns det som att Camilla har lagt ner mer tid än vanligt och språket är lite bättre samt maskeringen på ny information för läsaren. Också den enda boken hittills jag inte finner förutsägbar vilket också här något nytt och upplyftande för mig. Detta är ju trots allt hennes 5 bok om Erica och Patrik. Kanske hon har funnit sitt skrivarsätt nu och bara blir bättre och bättre med varje bok. Det är en upplyftande tanke. Jag gillar den historiska biten som är något man faktiskt vet en del om, som känns väldigt äkta och fasansfull som det var på den tiden. Tidigare familjehemligheter börjar nystas upp vilket ger läsaren en förståelse för karaktärer. Vilket jag också tycker det är bra för då djupnar karaktärerna och blir mer levande. I den här boken så klampar Mellberg rakt in i mitt hjärta. Hur mycket jag än irriterar mig på honom, Hur mycket jag än avskyr honom lyckas han borra sig in i alla fall. Tidigare ville jag att han skulle försvinna ut ur böckerna. Nu är jag nästan rädd för att han ska göra det.

stars4

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: