Förgörelsen

Av Guillermo Del Toro, Chuck Hogan

9170029857Originaltitel: The Fall
Antal sidor: 344
Läst på Språk: Svenska
Format: Pocket
Serie: Släktet 02

Mänskligheten kämpar för sin överlevnad i tidernas mäktigaste vampyrserie!

Det råder undantagstillstånd i New York, och människorna för en ojämn kamp när vampyrerna breder ut sig över landet. Eph Goodweather och de andra motståndskämparna försöker bjuda motstånd på alla sätt de kan, men inser plötsligt att det pågår ytterligare en kamp mitt i kaoset: det har utbrutit ett inbördeskrig mellan vampyrerna från Den Nya Världen och de från Den Gamla Världen. Båda sidor vill ha herraväldet över jorden och människorna hamnar mellan de stridande fraktionerna. Det blir allt tydligare att människorna inte längre är högst upp i näringskedjan

Eph Goodweather lider under den starka pressen och börjar dricka allt mer samtidigt som han studerar Zetrakians gamla skrifter. Bit för bit börjar vampyrernas urgamla historia klarna och det är tydligt att människosläktets historia inte alls är vad vi har trott.

När allting verkar som mest hopplöst förklarar multimiljardären Eldrich Palmer att han kan tänka sig ett stötta USA:s regering med nödlån och matdistribution. Men Palmer har dolda motiv. Ska det visa sig att det största hotet mot mänskligheten ändå kommer från människorna själva?

 

Andra boken var bättre än den första. Mysterierna tätnar samtidigt som man lär sig mer och mer om den nya rasen som tar över världen. I första boken får man intryck av att dem är okontrollerbara mördarmaskiner med en enorm blodtörst. Men man märker att riktigt så är det inte. Vill inte säga att dom är intelligentare än människorna men i vart fall slugare.

Eph har slagit sig samman med några fantastiskt sköna karaktärer och man får ett band till karaktärerna som gör att man inte vill sluta läsa. Man måste ju få veta hur det går. Även denna boken är skriven som en film men inte i lika hög grad som den första. Språket är mer flödande och beskrivningarna inte lika detaljerade vilket gör att storyn flyter på bra.

stars3

Annonser

Taggat:, , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: