Evig Natt

Av Guillermo Del Toro och Chuck Hogan

9175130475Originaltitel: Eternal Night
Antal sidor: 410
Läst på Språk: Svenska
Format: Pocket
Serie: Släktet 03

Det har gått två år sedan vampyrerna tog över i Släktet och hela världen är nu på gränsen till förintelse. Atomvintern ligger som en filt över jordens yta och ständigt mörker råder. Solens strålar filtreras genom den förgiftade atmosfären endast under två timmar varje dag en perfekt miljö för vampyrer att fortplanta sig i.

De flesta människor har massutrotats av Mästaren, en uråldrig vampyr utrustad med fruktansvärda krafter. De människor som finns kvar är totalt undergivna och internerade i läger. Människorna är uppdelade i två grupper: de som föder upp fler människor och de som fungerar som föda åt Mästarens vampyrarmé. Människornas öde ligger i händerna på en brokig skara frihetskämpar Doktor Eph Goodweather, före detta chef för Smittskyddsinstitutet, Doktor Nora Martinez, kollega med Eph och skicklig på att döda vampyrer, Vasiliy Fet, den färgstarke ryske råttutrotaren och Mr. Quinlan, Mästarens avkomma som är ute efter hämnd. Deras jobb är att hitta Ephs son, Zack, och rädda världen från undergång.

Mitt i allt detta visar det sig att det troligen finns en förrädare ibland dem. Endast en man kan få Mästaren på fall, men är han rätt person att bära världens öde på sina axlar? Och vem av dem ska göra den ultimata uppoffringen och samtidigt rädda de andra?

2 år har gått och det känns som att nästan ingenting har hänt. Vampyrerna har tagit över världen, Eph är så långt nede i sina egna problem att han utsätter alla andra för fara. I de två första böckerna tyckte jag om Eph men inte nu längre. Ja hans son är kidnappad och ja världen har mer eller mindre gått under. Men man ger inte upp. Man dränker sig inte i alkohol och tabletter och utsätter de få människorna som faktiskt finns kvar på jorden för ännu mer fara. Speciellt inte om man planerar att rädda sin son och förgöra mästaren. Det är själviskt och går så emot mig. Men jag älskar dem andra karaktärerna och jag älskar deras livsglöd dem fortfarande bärer på. Dock så var denna boken ganska seg. Det tog långa stunder innan något hände och jag tycker absolut inte om slutet. Ja det är väl det perfekta slutet för själva historien och ja nog det enda slutet efter att författarna så trasslat in sig, men tycker ändå inte om det. 

stars3

Annonser

Taggat:, , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: