Amazonia

Av James Rollins
0061965839Originaltitel: Amazonia
Antal sidor:
 
609
Läst på språk: Engelska
Format:
 Pocket
Serie: –

Fyra år efter att Rands vetenskapliga expedition försvann i den vilda djungeln av Amazonas snubblar en utav medlemmarna ut ur världens mest ogästvänliga regnskog. En förra detta special forces soldat, ärrad, lemlästad och livrädd, bara några timmar ifrån döden som gick in i skogen med en arm… och kom ut med båda intakt.

För att förstå denna oförklarliga händelsen och för att finna sanningen kring vad som hände för fyra år sedan skickar regeringen in Nathan Rand, son till Carl Rand som försvann för fyra år sedan, och en grupp soldater och civila vetenskapsmän in i djungeln. Allt för att finna svar på det mysterie som måste lösas till varje pris då en hemsk smitta sprider sig över världen. Buren ut ur djungeln utav soldaten som dog innan svar kunde ges.

Men mardrömmen som väntar på Nate och hans team av forskare och Rangers soldater är något ingen kunde förutse. En gammal, outtalad skräck. En kraft bortom mänskliga blickar som kan förändra världen bortom den mörka och dödliga gräns av Amazonas.

 

Jag har sagt det förut men jag säger det igen. Jag är verkligen förtjust i Rollins böcker och det är synd att han inte är mer känd än vad han är. Hans böcker blir fortfarande tryckta och sålda men inte i en stor omfång att han är känd och blir översatt till till många olika språk framförallt inte svenska. Men det gör inget för jag har inga problem med att läsa på engelska ändå. 

Den här boken är en typisk Rollins bok av min erfarenhet. Det är verkligt, mystiskt, historiskt och intressanta karaktärer. Välskriven och väl beskrivna miljöer utan att det blir tjatigt. Han har en fin förmåga att skriva verkliga och sannolika berättelser med inslag av mystik och vetenskap. Han skriver det så verkligt att man inser hur sårbar människan egentligen är och hur stort och lätt vi egentligen kan förgöras. Det är också intressant med all historik och inblick i hur de få små stammarna med infödda lever i djungeln.

För den som ännu inte läst James Rollins, gör det. Jag tror inte du blir besviken. 🙂

betyg10

Annonser

Taggat:, , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: