Insurgent

Av Veronica Roth
0007536747Originaltitel: Insurgent
Antal sidor:
 525
Läst på språk: Engelska
Format:
 Pocket
Serie: Divergent 02

Ett enda val kan förändra dig eller förgöra dig. Men varje val har konsekvenser, och när oroligheter väller upp i falangerna omkring henne måste Tris Prior fortsätta att försöka rädda dem hon älskar – och sig själv – samtidigt som hon brottas med svåra frågor om sorg och förlåtelse, identitet och lojalitet, politik och kärlek.

Tris initiationsdag borde ha varit en dag fylld av firande och segeryra tillsammans med hennes valda falang. I stället slutade dagen i outsägliga fasor. Nu rasar krig, och konflikterna mellan falangerna och deras ideologier växer. Och i krigstider måste man välja sida, hemligheter kommer i ljuset, och de val som måste göras blir ännu större och mer oåterkalleliga.

Tris har förändrats, dels genom sin beslut, men också av på grund av nya upptäckter och skiftande relationer. Nu måste hon omfamna sin divergens fullt ut, oavsett vilka risker det innebär.

Inte helt lika begeistrad över denna boken som jag blev över första. Kändes ganska lång och tjatig. Sen tycker jag Tris spårar ut helt. Självmordsbenägen och oförmögen att kunna se sanningen. Att aldrig fatta vilka som är hennes vänner och faktiskt lita på dem och vara öppen mot dem gör mig rent ut sagt förbannad. Att jag överhuvudtaget får så starka känslor över boken är väl klart ett gott tecken. Det visar ju att författaren har lyckats med att bringa fram känslor till läsaren. Men jag tycker inte om att bli arg och frustrerad av böcker. 

I slutet av boken fick jag nog och ville bara bli färdig. Jag kunde räkna ut hur det skulle sluta så jag ville bara få det överstökat. När sista siden var läst satt jag med ett leende på mina läppar. Slutade inte alls som jag hade räknat ut det vilket gjorde att mina känslor över boken vart helt annorlunda igen. Lusten att läsa sista boken kom tillbaka och tycket kring böckerna ökade igen.

Dock så kan jag hålla med om att denna boken, lika så som Fatta eld var för hunger games trilogin, ett slags mellanspel. Det händer massor, men inget som känns direkt avgörande förrän i absoluta slutet. Mycket snack men lite verkstad, med andra ord. Längtar tills tredje boken som jag beställde ifrån Ebay för ett par dagar sedan. Ska bli spännande att läsa hur denna historian slutar. 🙂

 

betyg5

Annonser

Taggat:, , , , ,

One thought on “Insurgent

  1. Carro 18 mars, 2014 kl. 15:58 Reply

    Ett omslag som jag inte har sett tidigare, ska bli kul att se vad du tycker om slutet när du väl kommer dit. Jag blev besviken men hoppas att det passar dig bättre! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: