Subterranean

Av James Rollins
0061965804 (1)Originaltitel: Subterranean
Antal sidor:
 543
Läst på språk: Engelska
Format:
 Pocket
Serie: –

Beneath the ice at the bottom of the Earth is a magnificent subterranean labyrinth, a place of breathtaking wonders–and terrors beyond imagining. A team of specialists led by archaeologist Ashley Carter has been hand-picked to explore this secret place and to uncover the riches it holds. But they are not the first to venture here–and those they follow did not return. There are mysteries here older than time, and revelations that could change the world. But there are also things that should not be disturbed–and a devastating truth that could doom Ashley and the expedition: they are not alone.

 

Inte James Rollins bästa bok men absolut inte den sämsta heller. Annorlunda eftersom det för en gång skull inte utspelade sig i djungeln eller i en annan del av världen med tropiskt liknande klimat. Vilket var en skön omväxling, även om miljön sedan kunde bli ganska djungerlik. Monster, hetta, brist på vatten och mat och allt sådant som är klassiskt i en av hans böcker. Historian är intressant och medryckande och karaktärerna lika spännande och välskrivna som vanligt. Men det är inte alltid det räcker hela vägen och för första gången måste jag erkänna att en av hans böcker inte lyckats hålla mig slukad hela vägen. Det var en kort bit (inte mer än 50 sidor) som jag faktiskt blev uttråkad. Det var första gången det hänt mig i en av hans böcker.

Miljön är till stunder svår att få en bild utav. Det är en miljö som för mig är helt okänd och med växter och djur som inte finns i verkligheten (hoppas jag) har jag inget att förlita mig till när det kommer att bygga upp en bild i huvudet. Jag vill inte påstå att Rollins är dålig på att beskriva, men han jämnför med föremål jag heller inte är så bekant med vilket gör det ganska svårt. 

Summa summarum: Inte alls en dålig bok och absolut läsvärd. Men inte en av Rollins bästa. 

betyg7

Annonser

Taggat:, , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: