En mörkrädd pojke

Justin Evans
9174290908Originaltitel: A good and happy child
Antal sidor:
 368
Läst på språk: Svenska
Format:
 Pocket
Serie: –

George Davis sitter hos en terapeut i New York. Hans fru har tvingat dit honom, deras äktenskap är på väg att spricka. Orsaken är att George inte kan hålla i sin nyfödda son. snart framkommer det att George besökt en terapeut tidigare. Då var han elva år.

På terapeutens uppmaning skriver George ner vad som hände en ödestiger höst i början av åttiotalet. Vi förflyttas genom Georges anteckningar till Preston, Virginia där de gula löven från sockerlönnarna täcker gatorna. George föräldrar var båda akademiker, briljanta forskare inom humaniora. I denna högintellektuella miljö, växer George upp och blir till ett lillgammalt och trubbigt barn. Han har inga vänner i skolan och blir ständigt retad. Georges liv förvärras då hans far beger sig på en tjänsteresa till Honduras – en resa vars syfte är höljt i dunkel. Under vistelsen i Honduras blir Georges far sjuk och dör.

En kväll när George skall gå och lägga sig hör han en röst som ropar på honom. Det är en pojke; en ”vän ”som ingen annan kan se. George blir besatt av det som hans ”vän” berättar för honom. Vet han sanningen bakom hans fars död? Kan det vara faderns kolleger som ligger bakom hans död. ”Vännen” har nu blivit en del av George och vägleder honom mot allt mörkare platser – platser som ingen människa tidigare beträtt.

 

Jag vet inte helt vad jag hade väntat mig men i vart fall inte detta. Jag kan inte säga att boken är bra, men heller inte dålig. Den underhöll men speciellt skrämmande kan jag inte påstå att den var. Kanske jag har sett för många skräckfilmer för att kunna påverkas.

Något som för mig var jobbigt var dock författarens utsvävningar. Det bara fortsatte sida efter sida så tillslut hade jag glömt helt vart jag var och vad som egentligen hände. 10 olika beskrivningar på samma sak rätt efter varandra, information och fakta jag inte ens ser hur det hör till i sambandet. Detta pågick mycket i boken och gjorde mig mesta dels frustrerad. Det gjorde så att jag tappade tråden hela tiden.

Det andra jag heller inte tycker om är alla frågorna jag satt med i slutet. Vad var sant, vad va inte sant? Vad är det som egentligen hade hänt eller hände det verkligen så som George upplevde det? Vem var skyldig, vem visste vad och vad visste dem? 

Så ja, nöjd är jag inte och nej, jag skulle inte rekommendera denna vidare.

betyg3

Annonser

Taggat:,

2 thoughts on “En mörkrädd pojke

  1. Lena 10 april, 2014 kl. 19:55 Reply

    Denna har jag haft stående i evigheter i hyllan. Få se om det blir av att jag läser den någon gång:)

    • Marica 10 april, 2014 kl. 20:04 Reply

      Gör det. Vem vet. Du kanske tycker den är jätte bra. Jag läste några recensioner efter att jag var färdig med boken och fann ut att dom är väldigt blandade. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: